maanantai 17. joulukuuta 2012

Kuivattuja sammakkopillereitä

 Minut tunnetaan, tai ainakin pitäisi tuntea, innostuksestani Terry Pratchettin Kiekkomaailma-kirjoihin, joista olen lukenut jo reilut kolmekymmentä. Kesällä ostin jostain fantasiakirjakaupasta Nanny Ogg`s cookbook-nimisen opuksen, jossa on joitakin sarjassa esiteltyjä ruokia muokattu "syötävään" muotoon ja ajattelin näin joulun kunniaksi valmistaa otsikon mukaisia tabuja. Tarinahan menee lyhykäisesti niin, että velhojen Näkymättömän Yliopiston Kvestori on vakavasti mielisairas ja muut velhot syöttävät tälle nuolimyrkkysammakoista tehtyjä pillereitä, että tämä näkisi harhoja ja kuvittelisi olevansa järjissään.
Lauantaina siis tartuin kirjaan, ja melkein hukuinkin siihen. Resepti vaikutti helpolta, mutta aiheutti pari feiliä. Innokkaimmat voivat kokeilla tällä vapaalla suomennoksella ja jauhoisen kameran kuvilla.
Olis hyvä omistaa:
1 kananmunan valkuainen
30 grammaa tomusokeria
Teehuliskallinen kanelia
saman verran rommiesanssia (HooCeet saavat käyttää aitoa rommia ellei Elisabeth Swann ole polttanut sitä)
yhtä paljon vihreää elintarvikeväriä.



Erottele keltuainen ja valkuainen. Vatkaa jälkimmäinen jämäkäksi vaahdoksi ja heitä ensimmäinen jonnekkin talteen. Tee tämä kunnolla, tai menee päin mäntyä. Siivilöi joukkoon lähes kaikki sokeri.
Sotke kaikki ainekset kulhossa massaksi, lisää sen verran sokeria, että saat pyöriteltyä töhnästä palloja sormillasi. Jätä klömpit leivinpaperille kuivumaan kahdeksaksi tunniksi. Ehdit tässä ajassa ehkä pelata erän Talismania.
Rippaa netistä hienot etiketit, taiteile paperipusseja valmiille karkeille ja jakele piheile kavereillesi.