keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Yarzelin hämärä musiikkimaku

Tässähän on mennyt reilusti yli viikko edellisestä postauksesta joten nyt piti sitten keksiä jotain. Viikonlopun pelaileminen jäi aika laihaksi (jatsista ei taida saada eeppistä tarinaa) joten siitäkään ei heru mitään. Sitten tuli mieleen, että kaikkien pelisessioiden taustalla jauhaa jokin levy sen samaisen hyllyn uumenista, josta revin kaikkea muutakin kamaa esittelyyn (se on aika massiivinen), joten nyt voisi vähän valoittaa varsin pimeän mieleni foneettisia mieltymyksiä. Mitään wikipediamaisia discografioita ei ole luvassa vaan kerron vain omia fiiliksiä.

HeavyMetalPerse
Minulle se ainoa oikea sankari/lohikäärme/seikkailumetallibändi. Yli kymmenen vuotta rymistellyt suomalainen power metal -yhtye. Selvällä suomen kielellä ja ilman turhaa örisemistä hoilatut taikamiekan yms. etsinnät ovat nannaa ja saavat mielen virittymään fantasiapelien maailmaan. Valitettavasti julkaisee uutta matskua turhan harvoin: edellinen pitkä levy (Eripura) julkaistiin 2008 ja viimeisin singlekin on jo kaksi vuotta vanha, ja sekin ilmestyi pelkkänä vinyylinä.
Suosittelen kaikille voima- ja muun metallin ystäville ja fantasiafriikeille. Kaikista legendaarisin biisi

Korpiklaani
Jälleen suomalaista laatua. Sain tämän pumpun levyn (Ukon wacka, toiseksi uusin btw) synttärilahjaksi ja se onkin ollut kovassa käytössä. Soittavat folk-metallisia biisejä suomalaisista myyteistä ,   ja eteenkin Kalevalasta. Röllin näköisen solistin örisevä, mutta selkeä ääni sopii kappaleisiin täydellisesti. Bändi on soittanut yli kymmenen vuotta ja heillä oli välissä turhanpäiväinen "soitetaan enkunkielisiä, toistuvasanaisia renkutuksia erilaisista alkoholijuomista"- kausi mutta nyt he ovat onneksi palanneet juurilleen.
Suosittelen kansallisromantiikoille ja Suomen historiaan hurahtaneille.

Ensiferum
Melodista death-viking-metallia. Taas finskejä ja hienoinen viittaus Kalevalaan; joissain tarinoissa (ja joka levyn kannessa) heiluu väinämöinen. Tällä bändillä on myös viikinkimytologiaan ja muihin sellaisiin liittyviä sanoituksia. Laulavat englanniksi ja örisemällä, joten mistään ei saa ensimmäisellä kerralla selvää mutta riffit ja rummuntakomiset ovat puhdasta rautaa unohtamatta noin joka toisesta kappaleesta löytyvää pitkää ERYAAAAA!!!!!-huutoa. Näistä biiseistä tulee aina jotenkin sankarilliset kicksit ja mieli liitää tuleviin koitoksiin roolipeleissä.
Kuunnelkaa kaikki, genrestä riippumatta tämä ja eteenkin tämä.

Sabaton
Jyhkeää power-metallia Svenssonian kuningaskunnasta, onneksi tosin englannin kielellä. Aiheet on otettu sodista, eteenkin toisesta maailmansodasta ja sen taisteluista ja ovatpa parilla laululla noteeranneet talvisotaakin Suomen sisua ylistäen.Jos et tykkää niin sitten...                    ...et tykkää.
Talvisotaa ja Vietnamin napalmia

Jaakko Laine ja Väärä raha
Ja nyt hyppäys täysin uuteen genreen nimittäin romanityyliin. Tämä rovaniemeläinen orkesteri on erään tituleerauksen mukaan "Lapin tämän hetken kuumin tanssimusiikkibändi" enkä epäile yhtään. Olen nähnyt jopa livenä. Luulisi, ettei olisi minun makuuni mutta diggaan silti vaikkei metallia olekaan. tästä näin

Järjettömät meme-remixit
Youtube on väärällään kaikenlaisia videoita joissa joku Ismo Laitela on miksattu laulelemaan tai Korppi äheltää jumputuksen tahdissa jotain teknobiisiä. Suurin osa on ihan paskoja mutta mukaan mahtuu myös joitain helmiä. Näiden kuunteleminen alkoi jo ala-asteella ja em. bändeistä ainoastaan Sabatonia olen kuunnellut pidempään. Eihän tällaisia enää lukiolaisten pitäisi katsoa lapsellisuuden takia mutta muodostakaa oma mielipide tästä eilen löytämästäni popituksesta.

Misheard-musiikit
Nämä ovat yksinomaan repeilyä varten. Joskus japanin tai unkarin kieliset laulut kuulostavat hämmästyttävän paljon suomenkielisiltä ja silloinhan joku vääräleuka vääntää niistä tällaisen tekstitetyn version. Tunnetuin on ehkä pensseli-setä. Ainakin tuo natsilaulu vetoaa myös kaltaiseeni metallimieheen muutenkin.

Tässäpä tämä post nyt oli. Kuuntelen toki muutakin musiikkia lähes laidasta laitaan ja rokista teknoon mutta näitä yllämainittuja eniten.
Kirjoittelemisiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti