perjantai 28. syyskuuta 2012

Warhammer-taisteluraportti: Kääpiöt vs. Wood elves

Terveeks taas pitkästä aikaa. Bloggaaminen on jäänyt vähän vähemmälle koska koeviikko mutta nyt ehtii taas höpisemään
Viikonloppuna kävin pienen liikematkan Oulussa eli ostelin Jamerasta kirjoja sekä lippupalvelusta piletin enpä sano vielä mihin. Samalla päädyin partiokavereiden koteihin loisimaan ja haastoin sitten yhden niistä kääpiöilläni 2000 pisteen kaunamatsiin. Olemme tapelleet pari kertaa aikaisemminkin vaihtelevilla armeijoilla ja aika tasaista väänyöä on ollut. Oma armeijani näytti tältä, siinä on suluissa vähän selityksiä niille stalkkereille, jotka eivät ole myyneet sielujaan gw:lle.

Runesmith: general, great weapon, rune of spellbreaking, master rune of balance (kääpiöiden dispellaaja-maagi)
Thane, battle standard, master rune of gromgril, rune of preservation (sotalipun heiluttaja)
Dragon slayer
31 warriors, shields, full command
20 quarellers, great weapons, full command group (varsijousimiehiä)
cannon, engineer
20 miners, full command
organ gun
gyrocopter
Pari huomiota listasta: tein sen häthätää vartissa ja näköjään unohdin ottaa maagisia aseita mukaan. Lisäksi puutontuilla ei ollut yhtään maagia joten seppo oli vähän turha.
Janin tonttulistaa en muista\tiedä. Siinä oli ainakin loordi kätevällä laitteella, waywatcher loordi hail of doom arrowiolla (jouskarin konekiväärimoodi), eternal guardeja, wardancereita, waywatchereita (partisaaneja), kaksi sakkia dryadeja (metsänhenkiä) sekä wild ridereitä.
Deployment


 Vasemmalla ylhäällä dryadeja, metsän takana guardit ja kenraali, mäen takana wardancerit.vasemmalla alhaalla harhautusta suorittavat dragon slayer ja kopteri sekä minun puolelleni ängenneet gaywatcherit. Yläoikealla pusikossa toiset dryadit ja riderit. Alaoikealla warriorsakki, urkutykki, mäellä kanuuna ja varsijouset. Mäen takana hilluu smith ja warrioreissa lippumies. Ihan oikealla olevat minerit eivät leikisti ole vielä pöydällä. Tuohon on näköjään jäänyt kulho suolapähkinöitä, mutta emme laske sitä joksikin maagiseksi kaivoksi=D.
vuoro 1 Haltiat saivat aloituksen. Waywatcher lordi tuhlaa Heil of doom adlerin tappamalla hulilupterini. Loput sissit tulittavat slayerin hengiltä. Loput etenevät, paitsi oikeat dryadit jäävät metsään hengaamaan. Minun vuorollani warriorit kääntyvät katsomaan sissejä vihaisesti ja ampuminen tappaa pari tonttua.

URAA!!!
Dancer ja dryadi kuolevat.


Tanssijoiden ryhmä makaa hengettömänä
Metsänneitoja kaatuu
Vuoro 2 Elffit etenevät vieläkin, koska deposin ovelasti vastakkaiseen kulmaan. Minun vuorolla urkutykki saa äkillisen tarmonpuuskan ja heitän artillery-nopasta kympin. Kaikki jäljellä olleet poledancerit kuolevat äkilliseen lyijykuuroon. Jouset tappaa muutaman dryadin sakista, joka tuli ulos pusikosta.

 Vuoro 3 Dryadit hyökkäävät tykkiin tappaen kaksi crewmania. Diplomi-insinööri tappaa yhden dryadin ja paini jatkuu. Minerit saapuvat peliin omalle alueelle. Jouskarit kääntyvät katsomaan eteneviä tonttuja.
Taistelu tykistä on siirretty kauas kuvan yläosaan.
 Vuoro 4 Eternal guardit hyökkäävät warrioreihin. Wild riderit huomaavat varsijousimiesten houkuttelevat takapuolet mäellä ja hyökkäävät raukkismaisesti selkään. Dryadit raapivat tykin rikki ja hyökkäävät nekin jouskareihin. Tonttukenraali ilmoittaa, että hänellä on killing blowin aiheuttava taikakeppi ja aikoo tappaa standard bearerini. Riimuhaarniskani on sille immuuni, joten päälle vain. Louskat lähtevät karkuun hävittyään kombatin mutta rallyttavat minun vuorolla. Minun vuorollani minerit adavat riderit ja mäellä olevat dryadit karkuun ja juoksevat asemiin mäen päälle. Runesmith päättää olla hyödyksi ja hyökkää guardeihin joutuen Lordin tappamaksi. Guardit häviävät kombatin mutta pysyvät stubbornilla.
Kuva tonttujen nelosvuorolta

Vuoro 5 Riderit juoksevat melkein ulos pöydältä. Dryadit rallyttavat. Toiset druadit hyökkäävät warrioreihin ja taistelu jatkuu. Minulla olis ollut tilaisuus tappaa uruilla pienentynyt rallyttanut dryadiryhmä haloiksi mutta miehistö lähti kahvitunnille misfirellä, eivät sentään räjähtäneet, huh. Minerit tähystelevät edelleen mäellä. Waywatchereilta on maalit loppuneet ajat sitten. Isossa combatissa kääpiöt voittavat kolmellatoista reso-pointilla. Stubbornit guardit pysyvät mutta druadit juoksevat ulos pöydältä. Kättelemme tässä vaiheessa.

Matsista taisi tulla tasapeli. Minulta on kuollut 105 pisteen tykki, 50 pisteen slayer ja 140 pisteen kopteri. Elffeiltä taas 201 pisteen dancerit sekä randomin arvoinen dryadporukka. Matsi oli mukava, ja hauskanpitohan tässä on pääasia eikä murskavoitot.
Kirjoittelemisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti