torstai 11. lokakuuta 2012

Pelihyllystä: pientä sälää

Joskus asia vaan on niin, ettei sitä eeppistä kahden tunnin pituista seikkailupeliä jaksa/ehdi pelaamaan vaikka olisi porukkaakin kasassa. Tai sitten ollaan menossa jonnekkin jännään paikkaan julkisilla laitteilla ja aika käy pitkäksi. Tai sitten..., no ,pointti taisi käydä selväksi. Pieniä pelejä, sellaisia, joissa on yksinkertaiset komponentit ja kymmenen minuutin läpipeluuaika, tarvitaan kaikenlaisiin tilanteisiin. Annan tässä vähän esimerkkiä omasta kokoelmasta. Vaikka pidänkin sellaisista 100+ pikku-ukon ja viiden neliön pelilaudan seikkailusta, niin näitä tulee ilmeisistä syistä pelattua enemmän. Tässähän on myös kätevä tapa saada täysi postaus vajaista tynkäaiheista, joista ei muuten saisi kuin pari riviä.

Zombie dice
Tämmöinen jännä peli, jossa jahdataan noppaihmisiä ja syödään niiltä aivot. Ihmiset eivät kuitenkaan kuole ihan helpolla vaan ne voivat juosta karkuun tai jopa ampua pelaajia haulikolla jolloin kerätyt aivot nollaantuvat. Nopissa on erilaiset vaikeustasotkin, vihreät kuolevat helposti kun taas punaiset ammuskelevat innokkaasti.
Ostin tämän vähän reilu vuosi sitten jostain Tukholman peliluolasta (oiskohan ollu Dragons lair) ja tätä on tullut pelattua runsaasti aivan joka tilanteesa. Tämä on hyvä matkapeli tai vaikka leffaillan viihdykkeeksi.
Peli kuuluu Steve Jackson gamesin noppapelisarjaan muun muassa Cthulhu ja Martian dice -pelien kanssa. Tähän on jostain syystä julkaistu myös lisäosa josta tulee kolme erikoishahmoa: hunk, hottie ja energiajuomia jakeleva santa claus. Se kuulostaa niin hullulta, että hommaan kyseisen lisärin heti kun sattuu kohdalle.
Cthulhu dice
Samaa sarjaa ylemmän kanssa, tässä noppia on vain yksi 12-sivuinen suuri muinainen. Pelaajat palvovat vuorotellen Cthulhua heittelemällä noppaa. Pelin voittaa se, joka on viimeisenä järjissään, eli se, jolla on viimeisenä noita vihreitä sanity-tokeneja. Nopasta tulee riimuja, lonkeroita tai muuta sälää ja niillä saa joko varastaa toisilta järkeä tai saada muut menettämään järkeään Muinaisen varastoihin. Joskus tulppu itse tulee peliin ja silloin kaikki tulevat hulluiksi ja häviävät. Ihan hauska peli, ja tässä saa kiusata vastapelaajia zombinoppaa enemmän.
Skip-bo
Täysin teematon korttipeli. On vissiin ottanut mallia kiinalaisista kiipeämispeleistä. Silloin hyvä, kun luolastot ja örkit/ outo länsi /keski-maa/ mikälie tursuu jo korvista ulos.
Tämä päivityshän näyttää olevan jopa tavallistakin repaleisemmin kirjoitettu johtuen siitä, että sitä on kirjoiteltu pitkin viikkoa satunnaisesti. Seuraavasta postauksesta en tiedä. Pitää kai keksiä jotain jännää.
Kirjoittelemisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti