maanantai 20. elokuuta 2012

Pelihylly: Red dragon inn 1&2


Eilen Sami tuli käymään  lauantain kunniaksi ja nautittuamme kupilliset senchaa päätimme lihottaa blogiani mahtavalla/sumealla peliarvostelulla/raportilla aivan upeasta Red dragon inn -pelistä, jonka allekirjoittanut sai lahjaksi viime jouluna. Edellämainittu Sami innostui siitä ja hommasi viikkoa myöhemmin jatko-osa (tyttyryryddyddyy, mielikuvituksellisesti muuttuva nimi), Red dragon inn 2:n

Ensin vähän yleistä: Red dragon inn sijoittuu kaikkien dungeon crawler-pelien jälkitapahtumiin. Peli selittää, mitä aarteita metsästänyt seurue lopulta tekee saalilleen kun sitä pitää joka päivä lähteä haalimaan lisää. Se tietenkin törsätään lähimmässä tavernassa juhlien ja pelaten uhkapelejä. Idea on ainakin minusta uniikki ja mielenkiintoinen kun fantasiahahmot käyttävät mahtavia kykyjään (taiat, parantamiset jne.) niinkin maalliseen tarkoitukseen kuin baari-iltaan. Sitten mekaniikkaa.
Zotin pelilauta noin puolivälissä iltaa.
Jokaisella pelaajalla on hahmopakka ja pelilauta. Jokaisella hahmolla on erilaiset kyvyt ja taidot sekä erikoisominaisuudet. Jokaisessa pelin osassa (tähän mennessä ilmestynyt kolme, joista esitellään nyt 2) on neljä erilaista hahmoa.

Laudan mittarissa on kaksi markeria: Fortitude eli kunto (punainen) ja alcohol content (kirkas). Kuntoa menettää kun ottaa iskua toisilta pelaajilta, joutuu tappeluun tms. Alcohol content kasvaa kun juo erilaisia kapakan tarjoamia juomia, kuten olutta. Menetettyä kuntoa voi saada takaisin parannusloitsuila tai juomalla puhää vettä. Alcohol taas tippuu juomalla kahvia. Kun markerit kohtaavat, pelaaja "sammuu", hänet raahataan huoneeseensa ja hän häviää pelin toisten jatkaessa kännäämistä. Pelin häviää myös menettämällä kaikki alussa jaetut kultakolikot kun rahaton pummipelaaja heitetään ulos.
 Pelissä on neljä vuoroa: Nostetaan käsi täyteen kortteja, Pelataan action, tarjotaan kaverille juoma ja ryypätään itse. Kortteja on kolmenlaisia, action, sometimes ja anytime. Actioneja saa pelata yhden per vuoro, anytimeja milloin vain ja sometimes-kortteja kun kortissa lukeva tilaisuus tulee. Lisäksi on vielä randomina tiskiltä tulevia juomakortteja.

Sitten raporttiin. Pelaamme ensiksi minun ykköslaatikolla. Minä olen Zot, velho jolla on lemmikkinä juoppohullu jänis, joka tappaa toisia pelaajia:))). Zot osaa myös erilaisia pelissä auttavia loitsuja (tuopin teleporttaus, suojataika, tulipallojen heittely, korttitemput, transmutaatio). Sami on Gerki, halfling sneak. Gerki on limainen luihu, joka pöllii toisten rahat, huijaa uhkapeleissä, kaataa juomansa lattialle ja puukottaa sinua vielä selkään kaupan pälle.
Pelissä tapahtuu kaikenlaista: Uhkapeliä, juominkeja, magiaa ja hakkaamista.
(1) Gerkin mighty move

(2) Kahvia ja gämbläystä
Kuvassa 1 Gerki saa pelin kovimman drinkin, Dragon breath alen (4 alkoholia) mutta kippaa sen kykykortilla lattialle. Kuvassa 2 on uhkapeli meneillään(Gerki huijaa) ja joku on juonut kahvia. Kolmosessa minä saan kahden paukun putken (yhteensä 4 alkoholia) ja teleporttaan sen loitsulla Gerkille. Sitten lemmikkini lähtee känniääliöilemään ja hakkaa gerkiä (meni 1 fortitude, Mwahhahhaa!). Sitten "Amis-Sami imas simaa"(mead) ja sammui, eli minä voitin, jee.
(4) "Pooky`s on a drunken rampage"
(3) Teleport!
Eeeiiii, kuolin!!!

 Toisessa pelissä siirryimme kovempiin aineisiin eli RDI kakkoseen (kuulostaa häröltä...). Minä olen nyt Gog the half ogre (pelin kovimmat iskut, löytää joskus ylimääräistä rahaa sukistaan/lattialta ja on erittäin kestävä) ja sami on Eve the illusionist (ärsyttävä luikuri joka hypnotisoi vihollisensa känniin/murjotuksi, Eveen ei usein damaget osu, koska hän pelleilee savupommeilla)

(5.1) Gog loves everyone=DDD
(5.2) Vihvihvih, illusion power
 Ensin yritän antaa evelle kylkiluut runnovan halin (AWWW), mutta kappas vain, hän ei olekaan siinä, vaan tuolla (jännä sometimes-illuusio) (5). Sitten siemaisen lasin Haltiaviiniä mutta Eve väittää sen olevan dragon breath alea. En usko joten peli jatkuu normaalisti (6). Sitten Eve vuorostaan heittää minua illuusiotulipallolla, joka onkin vahingossa oikeaa tulta=D. Tähän Gog huutaa vain "turpa kiinni" eikä vahinkoa tapahdu. En muista tämän pelin tulosta ja kamerakin keräsi pölyä loppupelin.
(6) Gog not think so!
(7) "SHUT UP!




 Kolmannessa pelissä testattiin loput Samin hahmot eli Fleck the bard (Pelin paskin hahmo, ei osaa puolustautua. Hyvänä puolena improvisoidut laulut, joilla voi pummata rahaa niiden kohteilta eli vastapelaajilta sekä fanit, joilta saa joskus rahaa/turvaa/parannustaikoja jne) ja minun lempparini eli Dimli the dwarf jonka hahmoa kuvaavat nämä kaksi korttia: "Are you saying im grumpy? ja " I dont want this watered down stuff" eli toisia pelaajia hakataan armotta kaikista tekosyistä eikä viinaa juoda, koska kääpiöt tekee parempaa. erittäin kestävä ukko siis.

Vasemmalla Dimli esittää argumenttinsa. Oikealla Fleck mainostaa tehneensä minusta ballaadin ja vaatii kahden kolikon teostomaksua. Alaoikealla bardi ostaa kaksi ylimääräistä juomaa ja maksaa tarjoilijattarelle "with a song". (luultavammin luonnossa). Alavasemmalla näkyy kääpiön lähes eeppinen putki: kaksi kaljaa, viini ja sankollinen tiskivettä yhdellä vuorolla (tuli neljä alkoholia ja lähti 1 kunto)

 Jopulta kaikkien odotusten vastaiseseti minä hävisin(??????????????????, This is not mahdollistaa=(((() Lopputilanne näkyy isossa kuvassa ja dragon alehan se minut kaatoi. Nyt ei käynyt kortti. Taisimme pelata vielä jotain mutten ottanut järkytykseltäni yhtään kuvaa enkä muistakaan mitään.
Iso hatunnosto kaikille, jotka jaksoivat lukea tänne asti. Jos vain scrollasitte ja jätitte lukematta niin hävetkää ja lukekaa koko homma ensin.
Kirjoittelemisiin


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti